fbpx

In de media: bron: Emerce

Google: ‘Nederland gaat weer kamperen’

In het afgelopen jaar zijn er 5 procent meer zoekopdrachten naar vakanties uitgevoerd door Nederlandse Google-gebruikers. Vergeleken met twee jaar geleden is de stijging zelfs 17 procent. Dit blijkt uit analyse van Google Nederland.

Daarbij blijven de pieken in zoekgedrag over de jaren heen hetzelfde: in januari wordt de zomervakantie onderzocht en in juli/augustus draait het om last-minutes.

Opvallend is dat de zoekopdrachten naar vluchten bovengemiddeld zijn gestegen, met 9 procent. Verder werd er een stijging van 8 procent geconstateerd in zoekopdrachten naar bestemmingen. Pakketreizen plussen met 4 procent en hotels en citytrips beide met 3 procent.

Als het zoekgedrag een indicatie is voor de boekingen dan blijft 26 procent van de Nederlanders in eigen land. Buiten Nederland wordt er vooral gezocht op Spanje (13,3 procent), Frankrijk (9,2 procent), Duitsland (9 procent) en Italië (8 procent). Vergeleken met vorig jaar maakt Griekenland een comeback: het aantal zoekopdrachten is gestegen met 65 procent. Turkije daarentegen noteert een afname van 14 procent.

Kamperen zit in de lift: daar wordt 30 procent meer op gezocht, met name op campings in Italië, Frankrijk, Nederland en aan zee.

Wat inkomend toerisme betreft, zoeken Duitsers en Britten het vaakst op Nederland als vakantiebestemming. Hun interesses lopen wel wat uiteen, zo laat het rijtje met meest gebruikte zoektermen zien.

 

 

 

 

 

 

 

 

Lees artikel op Emerce