fbpx

Covid informatie

Wij kunnen ons voorstellen dat de huidige situatie rondom Covid vragen oplevert. Hieronder vind je de meest gestelde vragen over dit onderwerp. Het kan natuurlijk zijn dat je een vraag hebt die hier niet tussen staat. Bel ons dan gerust of stuur ons een bericht via reservering@glamping4all.com.

Hoe weet ik naar/door welke landen ik wel of niet kan/mag reizen?

Op Nederlandwereldwijd.nl vind je een actueel overzicht van de kleurcodes van alle landen zoals die op dat moment gelden. Ook vind je er een uitleg van de kleurcodes en een algemeen reisadvies.

 

Ik hoor van alles over een vaccinatiepaspoort – hoe zit dat?

Over het vaccinatiepaspoort is op dit moment nog weinig bekend. Hier wordt op Europees niveau over gesproken en het zou kunnen dat dit wordt ingevoerd. Er komt mogelijk een app en een papieren versie, waarmee je aan kunt tonen dat je hetzij gevaccineerd bent, een recente negatieve COVID-testuitslag hebt gehad en/of al COVID hebt gehad en hierdoor immuun bent. Daarbij wordt ook gemeld dat het niet tot uitsluiting mag leiden. Met andere woorden: het wordt niet verplicht gesteld of je bent altijd in de mogelijkheid het document te bemachtigen. In alle gevallen ben je zelf verantwoordelijk om de juiste papieren bij je te hebben, als je op reis gaat.

Welke annuleringsvoorwaarden houden jullie nu aan?

In principe gelden de annuleringsvoorwaarden, zoals je deze in onze algemene voorwaarden terug kunt vinden. Natuurlijk zijn ook wij ons bewust van de ongebruikelijke omstandigheden rondom Covid en gaan wij zo soepel mogelijk met jouw eventuele annulering om. Lees hieronder verder voor de huidige regels (ingaande 1 maart 2021).

 

Bij een aantal campings zie ik ‘flexibel Covid-annuleringsbeleid’ staan. Wat betekent dat?

Bij een aantal campings kun je tot 1 juni, tot 6 of zelfs tot 2 weken van tevoren je boeking nog annuleren. Kijk in de campingtabel welke termijn voor de camping van jouw keuze geldt.

 

In welke omstandigheden kan ik gebruikmaken van jullie flexibele Covid-annuleringsbeleid?

Gebruikmaken van de flexibele annuleringsvoorwaarden bij de desbetreffende campings kan wanneer:

  • De Nederlandse overheid een negatief reisadvies (code oranje of rood) heeft afgegeven voor het land/de regio waarin jouw camping ligt, en/of
  • je je camping niet kunt bereiken ten tijde van je vakantie, doordat een negatief reisadvies (code oranje of rood) geldt, en/of
  • de overheidsinstanties van het land/de regio waarin jouw camping ligt, een (in)reisbeperking hebben afgegeven ten tijde van je vakantie.

Kijk op Nederlandwereldwijd.nl voor een actueel overzicht van de kleurcodes van alle landen.

 

Ik boek liever om naar een andere camping; kan dat ook ook?

Bij de campings, waarvoor ons flexibele Covid-annuleringsbeleid geldt, mag je ook omboeken. Natuurlijk moet de camping/periode waar naartoe je om wilt beken, wel beschikbaar zijn. Je kunt:

  • Omboeken naar een andere periode op dezelfde camping
  • Omboeken naar een andere camping

 

Wanneer ik annuleer, krijg ik dan een voucher of kan ik ook mijn geld terugkrijgen?

Die keuze is aan jou. Wanneer je annuleert voor één van de campings waarvoor ons flexibele Covid-annuleringsbeleid geldt, kun je kiezen voor:

  • Je geld terug – je krijgt je hele reissom, exclusief reserveringskosten, van ons teruggestort.
  • Een voucher – je hele reissom blijft staan, inclusief reserveringskosten. Deze kun je gebruiken om later dit jaar of uiterlijk volgend jaar (2022) een nieuwe vakantie bij ons te boeken.

 

Kan ik annuleren als iemand in mijn reisgezelschap corona heeft/positief getest is/in quarantaine moet?

In dit geval gelden de annuleringsvoorwaarden, zoals je deze in onze algemene voorwaarden terug kunt vinden. Je kunt de annuleringskosten dan proberen te verhalen op je eigen annuleringsverzekering, mits je deze tijdig hebt afgesloten en deze ook corona als annuleringsgrond accepteert. LET OP: veel verzekeringsmaatschappijen hebben inmiddels hun voorwaarden op de COVID-situatie aangepast. Informeer bij je eigen annuleringsverzekering naar de exacte voorwaarden, die zij nu hanteren.